Denis pričalica

Zašto (ipak) volimo Valentinovo

Ovo nije još jedna „Priča o igračkama“ premda ćemo i mi pisati o prijateljstvu i odanosti. 

U Denis pričalici nećemo putovati kroz vječnu zimu, iako će i ovdje biti riječi o princezama i prinčevima.

Nećemo se boriti sa zmajevima niti ih dresirati, ali ćemo svakako o njima puuno toga naučiti.

I trudit ćemo se da svaka Denis pričalica donese nešto novo, zanimljivo i poticajno, baš poput likova iz omiljenog Pixarovog crtića.

 

Ah te igračke...

Sjetite se svog djetinjstva...Nekada je izbor igračaka bio puno manji i sigurno niste dobili svaku igračku koju ste poželjeli. O većini njih ste maštali i nestrpljivo čekali rođendan.

Danas većina dječjih soba izgleda gotovo isto: police i podovi prepuni su igračaka, spotićete se među automobilima, dinosaurima, djelovima željeznice, a obožavani plišanci sakupljači su prašine... Ništa čudno, danas je izbor igračaka puno veći. A tu su baka, djed, teta, prijatelji i naravno, roditelji – koji će učiniti sve za sjaj u dječjim očima.  Teško je odoljeti željama djece, a ujedno biti razuman i pametno izabrati obzirom na današnju šaroliku ponudu.

I svjesni ste, koliko god sebe uvjeravali da ćete po ovom pitanju postati puuno stroži,  bit će dovoljan jedan molećivi dječji pogled da pokleknete i kupite makar „sitnicu“, na koju će zaboraviti nakon pet minuta igranja.

Igračke su neizbježno i važno pomagalo u dječjem svijetu. Djeca kroz igru najlakše uče nove stvari, razvijaju vještine i razumijevaju svijet oko sebe. 

Kroz tekstove i savjete u Denis Pričalici, potrudit ćemo se da te „sitnice“ koje vašem djetetu izmamljuju osmjeh na lice, budu pomagači u njegovom fizičkom i mentalnom razvoju, pruže mu osjećaj samopouzdanja, sigurnosti, da mu budu oslonac, potaknu maštu i što je najvažnije- pruže dobru zabavu!

 

Mjesec ljubavi

Mi volimo veljaču. Da, hladno je i dani su još uvijek kratki i magloviti... ali veljača je uvertira u proljeće. Jeste li primijetili da zadnjih dana sve poziva na ljubav? 

Srca su posvuda, sve odiše romantikom i sa svih strana nas obasipaju idejama što pokloniti najdražima.  Istina, reći će mnogi, Valentinovo bi se trebalo slaviti svaki dan, no činjenica je da smo navikli malim znakovima pažnje bliskim osobama iskazivati ljubav upravo u veljači i dati im do znanja da mislimo na njih (ps. Jeste li znali da se najviše parova zaruči baš na Valentinovo:).

I zato je dobro da postoji dan poput Valentinova da nas malo podsjeti na neke stvari koje okupirani svakodnevnim brigama i obavezama, tokom ostalih 364 dana u godini zaboravljamo.

Stoga, malim znakom pažnje, slatkim plišancem ili čokoladicom podsjetite svog supruga, ženu, djevojku, dečka, mamu, tatu, sestru, brata... i sve druge koje volite koliko vam je stalo do njih. 

I činite to što češće